Преди няколко дена забелязах, че едно голямо рекламно пано – на целия калкан на полуразрушена сграда в центъра на столицата – ми привлича погледа докато чакам светофара да светне зелено. Първоначално си помислих, че ми прави впечатление, защото е голямо и празно – 10 на 10 метра небе с 2 логота. После осъзнах, че друго ми е хващало вниманието – логото:

Е как “die” недоверчиво се сепнах – що пък да умирам… а то кво било:

Айде кажете сега – кой го е измислил, кой го е предложил, как го е защитил и кой го е приел това лого. Никъде ли по веригата на ниикой не му е хрумнало, че не е хубава идея човек да прави такива асоциации, точно пък когато става дума за самолети (дори и за аерогари)? Малоумието, оказва се, не е само у нас

После пък, минавайки покрай новата метростанция “Стадион Васил Левски” гледам, че сложили пред входа будка за милиционер:

Е, толкова ли не можеше това да се предвиди в проекта и строителите да построят една будка, която да се вписва в средата на метростанцията? Толкова ли е трудно някой да мисли по тия въпроси и да не позволява подобни грозотии да продължават да наакват и без това нацвъкания град? А са нужни толкова малко усилия – просто мисъл.