Себастиян Льоб отново доказа кой е номер 1 в последните …ъ… 7 години и с убийствена преднина от втория ден можеше да си позволи да кара като на парад и пак да е пред Пешо Солберг с близо 25 секунди. Общо взето изненадата на ралито дойде именно (поне за мен) от Петер, който в предишни мои писания тук обявих за дърт и неспособен. Е, той чудесно ме опроверга, като в началото на състезанието даде много газ и известно време водеше в класирането. После обаче се наложи да драпа със зъби нокти за второто място и то само защото Себастиян Ожие реши да не го притиска много в края на втория ден, за да има по-добра стартова позиция в третия, а в началото на третия ден е получил указания от бокса да не натиска много колата. В крайната сметка Ситроен печели от цялата работа три коли на подиума, а четвъртото и петото място на Хирвонен и Латвала успяват да запазят предимството на Форд при конструкторския шампионат.

Кими Райконен отпадна още в петък. След като правеше добри времена през първите 2 специални етапа, електрически проблем го забави с близо половин час. Опитвайки се да избие време, Кими с много газ успя да постави най-добрите си времена по отсечките от както кара рали автомобил. И така до 7ми етап, където буквално преди финала направи няколко зрелищни премятания през таван. Оказа се, че колата е толкова зле, че не може да стартира в съботния ден. Жалко за Кими.

Другата интересна за мен фигура през тази година – Кен Блок – също успя да разбие Форда си в скала и да съсипе окачването на колата. Все пак в бокса успяха да го пуснат и за неделния ден и Кен завърши 18ти. Предполагам това е разочароващ за него старт на сезона, но все пак е старт…

Ако на някой му се чете задълбочено, знате адреса – www.wrc.com